Name:
Shipping Address :
Phone No. :
Email Address:
Package ALSD2 (Semenajung Malaysia) None
Package A (RM690)
Package B (RM630)
Package C (RM390)
Package D (RM330)
Pekej *IH1 (RM280)
Pekej *IH2 (RM430)
Package ALSD2 (Sabah & Sarawak) None
Package A (RM760)
Package B (RM720)
Package C (RM430)
Package D (RM380)
Pekej *IH1 (RM310)
Pekej *IH2 (RM460)
Payment : COD (Shah Alam Area only)
MAYBANK2u.com
PeBANK.com
RHB Online

Click here to put a form like this on your site.

Saturday, December 15, 2012

JOM ANALISA KELEBIHAN KANDUNGAN ALPHA LIPID SD2



1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA
- Membantu meninggikan metabolisma
- Meningkatkan penggunaan tenaga

- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibakterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)

3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma

4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!

SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN
********************************
- Tiada kesan kelaparan terlampau
- Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

PERHATIAN!! HANYA LEMAK SAHAJA YANG DIBAKAR 100% TANPA MENGGANGGU OTOT!

Anda Pasti Teruja jika anda tahu. Cubalah Sekarang!
 

Antara Sebab Mengapa Anda Gagal Semasa Berdiet?




- TIDAK HABIS BACA BUKU PANDUAN YANG DIBERI. (Pastikan anda memiliki Buku Panduan Berdiet SD2 dari agent/dealer yang menjual SD2 kepada anda)
- TIDAK MENGIKUT ARAHAN ATAU NASIHAT.
- SKIP WAKTU MAKAN.
- SKIP WAKTU MINUM SDII.
- MASIH MAKAN MAKANAN YANG TINGGI KARBOHIDRAT, BERTEPUNG, BERKANJI , BERGULA dan BERKAFFIEN.
- PEMIKIRAN NEGATIF
- TIDAK KOSISTEN DAN TIDAK BERDISIPLIN.

PENURUNAN BERLAKU DARI 2 SEGI:
- PENURUNAN DARI SEGI "KG" DAN UKUR LILIT BADAN (INCH LOSS) BERKURANGAN
- PENURUNAN DARI SEGI UKUR LILIT BADAN (INCH LOSS) SAHAJA.
 Jadi jangan panik jikalau penurunan tak banyak, kerana anda tetap berjaya.

Diformulasikan Semula


Diformulasi daripada bahan-bahan yang membantu menyokong keseimbangan gula dalam darah, memberi kesan kekenyangan di antara waktu makan dan memgekalkan jisim otot yang sihat.

ALSDII membantu mengekalkan berat badan yang sihat sebagai sebahgian daripada program pengurusan berat badan yang ideal.

Ia terdiri daripada campuran:
- Protien Soya Isolate
- Ekstrak daun teh hijau
- Serat
- 9 essential said amino
- 11 vitamin
- 12 mineral
- Alphalipid Formula (membantu meningkatkan penyerapan)


Friday, November 30, 2012

PROMOSI DECEMBER - YES



Anda tergolong dalam kategori yang :-)

1. Kurang yakin bila bercakap
2. Kurang yakin bila nak berdepan dengan orang ramai
3. Rasa down je bila tengok depan cermin
4. Kaki sakit sakit sebab berat berlebihan
5. Susah cari baju kat kedai

kerana anda bermasalah obesiti?

Ubah penampilan diri dan tampil lebih YAKIN, SIHAT dan MENARIK.
Jom kurus, sihat & kelihatan menawan bersama Alpha Lipid SDII

Jadi, tunggu apa lagi? Cepat2 pm/sms/whatsapp saya di 017-3653902 untuk dapatkan harga runtuh hujung tahun 2012..hehehe:) Pengedar2 AL SDII juga dialu2 kan kalau korg berminat nk jana income best:)
 

Wednesday, November 28, 2012

Testemoni Pesakit Kencing Manis


Ingin di ingatkan bahawasanya ALPHALIPID ini bukan lah ubat. Ianya adalah makanan tambahan (supplement) yang dapat membantu merawat penyakit. Jagan pula ada yang salah faham atau salah tafsir tentang ALPHALIPID ini.

Penyakit kencing manis ataupun diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hyperglyceamia (ketinggian kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.
Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:
  • Diabetes jenis pertama juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis pertama dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin untuk pengawalan tahap glukosa darah.

  • Diabetes jenis kedua boleh disebabkan oleh kerintangan tisu badan terhadap insulin dan penghasilan insulin yang berkurangan. Diebetes jenis kedua boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan ( suntikan insulin diperlukan sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesa sampingan kepada pesakit)
  • Diabetes ketika Hamil (Gestational diabetes)
Diabetes ketika hamil merupakan sejenis alahan glukos yang dikenal pasti pada sebahagian wanita ketika mengandung. Diabetes ketika hamil sering didapati di kalangan orang Amerika berketurunan Afrika, Hispanik/Latin, dan Red Indian. Diabetes ketika hamil juga biasa didapati dikalangan wanita kuat makan, atau wanita yang dari keturunan pengidap diabetes. Ketika mengandung, diabetes ketika hamil memerlukan rawatan untuk menurunkan paras gula dalam darah agar tidak memberi kesan kepada kandungan. Selepas mengandung, kebanyakan wanita 90% hingga 95% kembali sembuh. Sebahagian kecil pula antara 5% hingga 10% didapati mengidap diabetes bebas insulin (jenis kedua). Wanita yang mengalami diabetes ketika hamil mempunyai risiko 20% hingga 50% mengidap diabetes dalam tempoh 5 hingga 10 tahun. Diabetes ketika hamil juga meningkatkan lagi risiko bayi mempunyai paras bilirubin yang tinggi (demam kuning) berbanding bayi normal.

Golongan berisiko tinggi.
Mereka yang dikelaskan dalam kumpulan risiko lebih tinggi adalah :-
  • Mereka yang mempunyai keturunan yang mengidap Kencing Manis (Ibu bapa, adik-beradik)
  • Mereka yang berat badan agak tinggi
  • Mereka yang pernah mempunyai radang pada Pancreas
  • Wanita mengandung yang pernah menghadapi kencing manis ketika hamil.
Masalah Pengidap Kencing Manis:Bagi pesakit kencing manis yang tidak mengawal penyakit mereka, mereka berhadapan dengan kesan yang lebih serius. Antara kesannya ialah :- 
 
Google

Pengidap kencing manis yang bergantung kepada suntikan insulin berhadapan dengan beberapa masalah untuk mengawal kadar gula dalam darah, antaranya adalah :-
  1. Kekurangan paras gula di dalam darah atau hipoglisemia. Ini mungkin disebabkan terlebih mengambil insulin
  2. Lebihan paras gula di dalam darah atau hiperglisemia. Ini mungkin disebabkan oleh tidak mengambil insulin
Google

PENGAWALAN:
Diabetes adalah penyakit kronik yang akan kekal seumur hidup. Setakat ini belum ada ubat yang dapat menyembuh penyakit diabetes tetapi penyakit ini boleh dikawal dengan cara berikut:
  • Penjagaan pemakanan dan berat badan
  • Kerap bersenam
  • Pengubatan
  • Pemakanan pesakit Diabetes seharusnya kurang lemak dan kalori serta seimbang.
Google


Bagi yang mengalami masalah kencing manis/diabetic ini, dengan mengamalkan minuman Alphalipid Lifeline atau Alphalipid SD2 ianya dapat membantu merawat masalah kencing manis ini. Ada seorang pengguna ALSD2 yang dinasihatkan oleh doktor untuk menurunkan berat badan telah memilih produk ALSD2 sebagai produk untuk menurunakan berat badan. Yang asalnya target untuk turunkan berat badan telah mendapati masalah kencing manis beliau mula berkurangan juga apabila perkara tersebut disahkan oleh doktor beliau ketika menjalani rawatan susulan di hospital. Penggunaan Alphalipid ini sebenarnya dapat membantu seseorang pesakit Kencing Manis (Diabetic) secara semulajadi menurunkan kadar gula didalam badan pesakit. Bukan ini sahaja testimoni pengguna produk kami, tapi banyak lagi bukti, anda cubalah minum Alpha Lipid. Anda akan tahu bagaimana perubahannya. Jangan biarkan jari-jemari kaki anda dipotong, masih sempat mencegahnya. Dinasihatkan bertanyalah pakar terlebih dahulu sebelum membuat andaian.

Bagaimana ALSD2 Mengerjakan LEMAK anda?

 
Sudah pasti ramai yang tertanya-tanya & ingin mengetahaui bagaimanakan ALPHALIPID SD membakar lemak didalam badan kita? Dan bagamaina penurunan berat badan boleh berlaku sehingga 2-5KG penurunan dalam masa 1 minggu sahaja? Pasti ada juga yang nak tahu apa ALSD2 ini membeuatkan penggunanya kerap ke-jamban kah? :) Ingin saya tekankan disini, ALSD2 tidak akan membuatkan anda kerap membuang air besar. Keranan produk ini adalah berasakan bahan semulajadi. Tiada bahan seperti jamu atau herba yang membuatkan anda sakit-sakit perut & membuang air besar sahaja.

  
Badan mempunyai program secara semula jadi penambahan berat badan yang sepatutnya sistem terancang / kehilangan. Contohnya – jika anda makan lebih kalori berbanding anda membakar untuk tenaga, anda boleh menjadi gemuk. Ia adalah penting untuk memahami bahawa metabolisma setiap orang adalah berlainan. Ini dikira pada sesetengah orang yang makan sedikit, tetapi berat badan bertambah, manakala orang lain yang makan banyak dan kekal kurus dan ramping.

Prinsip program ALSD2 adalah untuk menghilangkan berat badan secara semula jadi melalui sistem mengawal pengambilan karbohidrat harian anda. Ia sebenarnya hanya system pengunduran penambahan berat badan – jika anda kurang makan karbohidrat daripada anda memerlukan tenaga, lemak tersimpan di badan anda akan terbakar untuk memberi badan anda keperluan tenaga. Ia adalah kerana penting untuk membuat catatan dengan cermat untuk semua karbohidrat harian yang diambil. Salah satu kunci utama program kami adalan memperkenalkan kepada anda tentang Tahap Karbohidrat kritikal anda.Ketosis.
Pengambilan karbohidrat adalah terkawal supaya apabila paras gula dalam darah berkurangan, badan anda akan bertukar kepada pembakaran lemak untuk tenaga dan menghasilkan ketosis. Bentuk ketosis ini adalah hypoglycaemic ketosis yang sangat berbeza daripada hyperglycaemic ketosis berlaku dengan kencing manis.
Ketosis adalah proses semula jadi membakar lemak untuk tenaga. Semua hidupan mempunyai tanggungjawab. Semasa kelahiran kita dilahirkan berwarna merah jambu. Bayi kehilangan sedikit berat badan selama beberapa hari pertama dan kebanyakan daripada ini merupakan proses pembakaran lemak yang membekalkan tenaga yang diperlukan sehingga sistem penghadamannya berfungsi sepenuhnya.
Menggunakan ketosis untuk menhilangkan berat badan terdapat beberapa kelebihan :
  • Kehilangan berat dengan cepat – 250g – 500g minimum setiap hari (lebih dalam minggu pertama) yang setanding dengan yang dicapai semasa puasa lengkap.
  • Peningkatan tenaga – Membakar 500g lemak akan mengeluarkan 3,600 kalori tenaga
  • Peningkatan kapasiti mental – Ketones apabila digunakan seperti satu bahan api untuk otak, boleh meningkatkan tumpuan dan kapasiti ingatan.
  • Imbangan cecair – Diet kalori rendah biasanya tidak mempunyai kapasiti untuk menghasilkan penahanan bendalir, terutamanya dengan orang yang sangat gemuk. Diet Protein-Sparing Modified Fast adalah baki-baki cecair badan.

Apa Itu Ketostik & Fungsinya?


KETAHUI KEPUTUSAN UJIAN AIR KENCING ANDA MELALUI KETOSTIK!! (BERTUJUAN UNTUK MENGAWAL PENGAMBILAN KARBOHIDRAT YANG BERLEBIHAN)
.

Untuk menguji pembakaran lemak dalam badan di tahap yang paling ideal ketika pengambilan Alphalipid Slim Diet 2. Setelah mengamalkan pengambilan ALSD 2 selama 3 hari, pada hari ke-4 anda dikehendaki membuat ujian air kencing pada Ketostik bagi mengetahui sama ada badan anda telah mula memecahkan /membakar lemak pada tahap yang ideal.Buat ujian ini waktu pagi ketika bangun dari tidur atau 6 jam selepas makan, celup 1 ketostik pada air kencing & tunggu hasil warna selepas selama 1 minit... Anda akan ketahui pengambilan karbohidrat & meminum air putih adalah adalah dengan cara yang betul atau tidak.

Sila berikan Ketostik anda sebagai bukti bahawa anda telah benar-benar mengikuti program SD 2.



-
PUTIH = ketone tidak hadir di dalam air kencing, menandakan anda telah mengambil makanan sumber karbohidrat yang berlebihan dari 35 gram yang dibenarkan dalam sehari.
-
PINK  CAIR = bacaan kurang memberansangkan. ketone hadir di dalam air kencing menandakan lemak di bakar secara kadar yang sedikit.
-
PINK TERANG = bacaan IDEAL. ketone hadir di dalam air kencing menandakan lemak di bakar secara maksimum.
-
PINK PEKAT =   bacaan kurang memberansangkan. ketone hadir di dalam air kencing menandakan lemak di bakar secara kadar yang sedikit kerana juga faktor-faktor kurang air dalam badan.lebihkan air mineral untuk menstabilkan proses pembakaran lemak.
-
PURPLE = terlalu banyak ketone hadir di dalam air kencing, anda boleh menambahkan sedikit karbohidrat dalam pengambilan makanan dan lebihkan air mineral untuk menstabilkan proses pembakaran lemak. 

-
Jika anda mengikuti plan diet ALSD2 secara disiplin dan teratur, bacaan ketostik anda boleh memberikan gambaran tentang kejayaan badan anda membakar lemak yang terkumpul.
Ideally, diet yang betul dan penurunan berat secara selamat akan memberikan bacaan strip berwarna pink.
Dengan ujian Ketostik ini memastikan anda tidak melakukan penipuan terhadap pengambilan KARBO & MANISAN. Jadi tiada istilah TIDAK TURUN kg lagi selepas ini. Kerana ujian ketostik ini yang akan memastikan kita ada mengambil KARBO & MANISAN atau tidak.

Baca link ini untuk ketahui Kenapa perlu Diet KARBO & MANISAN?

Monday, November 26, 2012

TESTEMONI - V


Testemoni terbaru dari client-client saya & Biz Partner yang juga pengguna produk ALPHALIPID SD2.

 Testemoni 1

"Bertambah sihat & bertenaga walaupun baru sahaja menggunakan ALPHALIPID SD2"


 Testemoni 2

"Turun 2.5kg setelah 1minggu menggunakan ALPHALIPID SD2"


Testemoni 3

"Minum ALPHALIPID SD2 ketika datang bulan, Inci kurang walaupun KG x turun,
Dah boleh pakai baju saiz L, Sebelum ini Saiz XL. Baru 5 hari dah rasa perubahannya"

Jadi jangan lah berhenti minum walaupun ketika datang bulan :)


ALPHALIPID & Kesan Sampingan?


Ramai yang bertanya kepada saya, dan juga memberi komen-komen di Facebook saya tentang 'adakah Alphalipid ini tidak mendatangkan kesan sampingan?
Jawapan saya mudah, Kesan sampingannya ialah Penurunan berat badan yang cepat & sihat. :)
Alphalipid SD2 adalah selamat untuk digunakan. Anda tidak perlu risau. Ianya dijamin & juga telah terbukti keberkesanannya. Testemoni juga telah membuktikannya, sejak dilancarkan May 2012 hingga kini kami telah terima banyak testemoni yang kebanyakkannya adalah POSITIF. Ada juga yang bertanya, Tiada masalah buah pinggang ke nanti, bila dah banyak sangat minum ALSD2 ini? Rata-Rata yang menggunakan Alphalipid SD2 ini juga tergolong daripada mereka yang mempunyai masalah kesihatan seperti, Diabetic, Jantung, Gout, Kencing manis & sebagainya. Dan mereka menyatakan bahawa masalah kesihatan mereka beransur pulih & tiada lagi selepas mangamalkan minuman ALPHALIPID ini.
Kenapa perlu diet KARBO & MANISAN : KARBO & GULA

Saya ingin juga menjelaskan disini bahawa Produk ALPHALID ini 100% dibuat dari bahan-bahan semulajadi, Vitamin & Mineral yang diperlukan oleh badan kita. Formula Alphalipid yang terhasil dari pakar-pakar yang terkemuka & bertauliah dari Harvard University. Ianya telah menerimabanyak pengiktirafan :-

Anugerah & Pengiktirafan

Anugeran Perdagangan Eksport New Zealand
  1. Memenangi Anugerah Perdagangan Eksport NZ pada 6 Jun 2003. Usahawan Muda yang mendapat Anugerah Tahunan New Zealand 2003. Graeme Clegg Pemenang Kategori ‘Teknologi & komunikasi’
  2. Diberikan hanya kepada beberapa industri syarikat terkemuka setiap.
  3. New Image adalah yang pertama dan satu-satunya perniagaan/pengeksport colostrum terbesar di dunia.
  4. Satu-satunya syarikat mendapat anugerah daripada Perdana Menteri (Rt Hon Helen Clark).
  5. New Image berbangga untuk mempamerkan tanda paku diadakan hanya untuk pengeksport terbaik.











Kenapa saya berani memberi jaminan keatas semua produk New Image. Kerana produk ini juga dilindungi Insuran. Jadi yakin lah wahai sekalian. Tiada apa yang perlu diragui lagi dengan produk-produk keluaran New Image ini.


Alphalipid adalah supplement yang berkualiti tinggi & berkesan terhadap pelbagai penyankit.
Antaranya ialah :

  • SLE
  • ARTHRITIS
  • ALERGY
  • BUASIR
  • BISUL
  • BUAH PINGGANG
  • EZEMA
  • FYBROID
  • GOUT,
  • GASTRIK
  • HEPATITIS B
  • THYROID
  • JANTUNG
  • PARKINSON
  • MASALAH PARU-PARU
  • MASALAH USUS
  • MIGRAIN
  • RESDUNG
  • STROKE/LUMPUH
  • STRESS
  • WANITA MENGANDUNG / BERSALIN
  • MASALAH HORMON / KESUBURAN
Boleh rujuk Testemoni yang telah diperolehi : Disini

Antara Sebab mengapa produk Alphalipid adalah yang terbaik, adalah kerana penghasilannya berasakan Colostrum. Semua tahu apa itu  Colostrum. Colostrum adalah 'makanan utama semula jadi' yang sebenar. Ia adalah bendalir susu awalan yang mana semua mamalia betina memberikan kepada bayi yang baru lahir pada beberapa hari pertama selepas kelahiran.
Colostrum adalah kompleks koktail tertinggi untuk kepentingan imun dan factor pembesaran yang diperlukan oleh bayi untuk melindungi dirinya daripada pendedahan jangkitan penyakit, dan membantu dengan pembangunan kelahiran baru kuat dan orang dewasa yang sihat. Di perakui oleh Michail Borissenko, Ketua Saintis dari Institut Penyelidikan Colostrum (ICR), Beliau sendiri telah menyatakan bahawa "Colostrum adalah SELAMAT. Ia telah disediakan oleh alam semulajadi sebagai makanan awal Mamalia. Adalah sukar untuk mebanyangkan makanan tambahan lain yang lebih semulajadi & lebih berfaedah".

Anda sebagai pengguna boleh menilai sendiri, kehabtan produk-produk kesihatan & perlangsingan yang ada di negara kita & boleh bezakannya sendiri denga mencubanya dahulu. :) Jika tidak mencuba bagaimana pula nak dapatkan perbezaannya kan? Tepuk dada tanya lah selera. Anda lihat, anda baca, anda cuba & anda nilaikan. 

Friday, November 23, 2012

AGENT & PENGEDAR Diperlukan (Seluruh Malaysia, Brunei, Singapura,Indonesia)


Jom jadi biz partner saya, Saya akan guide anda berjaya besama-sama. We works as a team!!!

Email saya byt269@gmail.com utk Pakej Agent/Pengdar
** Promosi Sah sehingga 27th November 2012



OMEGA CoQ10


OMEGA CoQ10

Merupakan produk terbaru keluaran New Image yang baru dilancarkan pada 18th November 2012.
Kini telah di pertingkatkan formulanya dengan khasiat Minyak Ikan yang asli, Koenzim Q10, DHA, EPA



Koenzim Q10 (CoQ10) ialah sejenis jisim yang menyerupai vitamin dijumpai di dalam setiap sel dalam badan manusia. CoQ10 adalah perlu untuk mengeluarkan tenaga di peringkat selular. Para saintis mendapati jantung kita mengandungi 10 kali lebih banyak CoQ10 berbanding mana-mana organ lain dalam badan. Ini kerana jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja sebab ia berdegup kira-kira 100,000 kali sehari. Tidak ada satu degupan pun boleh berlaku tanpa wujudnya tenaga.
Menjana tenaga yang banyak tidak menjadi masalah semasa kita masih muda. Badan dapat mengeluarkan semua CoQ10 yang diperlukan oleh jantung, tetapi apabila kita semakin tua, badan akan mengeluarkan semakin sedikit CoQ10. Pada peringkat umur 50-an atau 60-an, jantung kita akan mengalami kebuluran tenaga. Sebaik sahaja keadaan ini berlaku, jantung tidak lagi mampu bekerja dengan cekap serta tidak berupaya untuk menyampaikan semua oksigen dan nutrien yang diperlukan oleh organ dan tisu di seluruh badan. Akibatnya, kita akan berasa letih dan tidak bermaya.

Banyak penyelidikan telah dilakukan terhadap CoQ10 tetapi hasil yang paling menarik ialah yang dicapai dalam bidang kardiologi.Pada tahun 1972, Dr. Karl Folkers (dikenali sebagai ‘Bapa CoQ10′ kerana kajian mendalam beliau mengenai CoQ10) dan Dr. Gian Paolo Littarru membuktikan mereka yang menghidapi penyakit jantung seringkali adalah mereka yang juga kekurangan CoQ10.
Paras kekurangan CoQ10 telah pun dimantapkan dengan amat jelas dalam kes-kes kegagalan jantung kongestif dan kardiomayopati (otot jantung yang berpenyakit) yang merupakan penyakit yang melibatkan otot jantung itu sendiri.Apabila otot jantung lemah, ia tidak dapat mengepam semua darah yang diterima daripada badan. Juga, apabila otot jantung itu lemah, ia memerlukan lebih banyak jumlah nutrien yang mesti disalurkan ke sel-sel jantung supaya ia dapat mencipta tenaga.

Salah satu nutrien yang paling penting ialah CoQ10. Dengan mengambil suplemen CoQ10, maka otot jantung yang lemah itu dengan mudahnya dapat menambah semula simpanan CoQ10-nya. Ini membolehkan otot jantung menjana lebih banyak tenaga dengan itu memperbaiki keadaannya yang lemah itu.
 
Koenzim CoQ10 merupakan suatu rawatan yang berkesan bagi mereka yang mengalami tekanan darah tinggi, menurut satu ujian klinikal yang diterbitkan dalam majalah Southern Medical Journal (2001; 94:112-7).
Mengikut kata Dr. Peter H Langsjoen, M.D., F.A.C.C. (doktor, ahli biokimia dan penyelidik), “Dari pengalaman klinikal saya, kekurangan CoQ10 adalah penyebab kepada kekakuan otot jantung, yang akan menyebabkan badan bertindak balas dengan adrenalin. Dan seterusnya akan menyebabkan tekanan darah tinggi”.
Terdapat beberapa penyelidikan berkaitan CoQ10 dan semuanya menunjukkan peningkatan fungsi otot jantung dan lama kelamaan menurunkan tekanan darah.
Manfaat daripada CoQ10 untuk jantung kini merupakan suatu fakta yang telah pun diterima ramai di kalangan para doktor pada hari ini. Banyak kajian menunjukkan kebaikan yang konsisten dalam kefungsian jantung di kalangan para pesakit yang mengambil CoQ10. Adalah penting kita menyedari bahawa CoQ10 itu digunakan untuk menyokong rawatan-rawatan tradisi dan bukan sebagai penggantinya.

 
Khasiat Co-Q10
  1. selain menambah kesihatan jantung, Co-Q10 juga baik untuk pesakit-pesakit yang telah menderita pelbagai penyakit jantung.
  2. kajian juga menunjukkan Co-Q10 bagus untuk mereka yang menghidapi migrain
  3. membantu pesakit kanser daripada kesan sampingan semasa dan selepas rawatan kanser.
  4. mengelakkan dan mengurangkan pendarahan gusi
  5. memberi kesan anti-penuaan
  6. mengurangkan kesan radiasi
  7. merawat penyakit Parkinson

 Jika anda berminat untuk mendaptkan produk terbaru CoQ10 ini. Boleh lah terus menghubungi  :-

Wednesday, November 21, 2012

60th Malaysia Royalty - New Image Sdn. Bhd


Alhamdulillah, Selesai sudah Majlis 60th Malaysian Royalty - New Image Sdn. Bhd. yang baru-baru ini berlangsung di KL Convention Center pada 18th November 2012. Memang beraura untuk berjaya bila berada disana. Bertambah bersemangat saya untuk lakukan yang terbaik dalam biz ini. Insyaallah saya target untuk berada di pentas lagi, tapi kali ini saya mahukan 'Money On Beg' pula.. Dari Uncang naik la ke Beg kan. Tahniah saya ucapkan kepada 'Leader' Ezira Mahadi & Suami kerana berjaya memperoleh kejayaan 'Money On Beg' insyaallah saya akan menyusul di Majlis Royalty pada May'13 nanti.



https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/149123_3774925705726_181581108_n.jpg

Kepada yang sedang tercari-cari business apa yang sesuai untuk tambah kan pendapatan keluarga atau sendiri. jawapan saya, Pilih lah untuk bersama-sama saya menjadi Agent New Image Sdn. Bhd. Dengan produk yang berkualiti, bermutu, Halal & terbukti keberkesanannya. Tidak perlu diragui, dengan menjalan kan biz nie tiada istilah 'TAK LAKU'. Produk memang akan terjual, tidak akan tersimpan.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/486289_3763897830036_1217943450_n.jpg
Hubungi saya untuk keterangan lanjut.


Sumber dari : ARKIB : 19/11/2012 (Utusan Malaysia)


KUALA LUMPUR 18 Nov. - Syarikat swasta serta entiti perniagaan yang telah menempa kejayaan diseru tidak melupakan nasib golongan kurang bernasib baik di negara ini untuk memberikan sumbangan berpatutan kepada mereka.
Bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi berkata, di samping mengejar kekayaan pihak swasta juga mempunyai tanggungjawab sosial dalam bersama-sama memajukan rakyat dan negara.
"Sebenarnya, rakyat Malaysia tidak kira lelaki atau perempuan semuanya berebut-rebut mendapatkan kejayaan.
"Tetapi, gunakanlah duit anda secara bijaksana untuk memajukan diri, keluarga dan masyarakat secara amnya," katanya ketika berucap merasmikan Konvensyen Royalti New Image Malaysia Ke-60 di sini hari ini.
Yang hadir sama, isteri beliau merangkap Pengerusi Eksekutif Sekretariat Malaysia Prihatin (SMP), Tun Jeanne Abdullah; Pengurus Besar SMP, Noraini Nordin; Pengerusi Eksekutif New Image International, Graeme Clegg dan Naib Presiden New Image Asia Pasifik, N. H. Chua.
Majlis itu turut menyaksikan sumbangan RM100,000 kepada SMP iaitu RM45,000 daripada New Image Sdn. Bhd. dan RM55,000 daripada anak syarikatnya, The New Professionals Sdn. Bhd. bagi tujuan kebajikan.
Dalam pada itu, Jeanne berkata, sumbangan daripada New Image tersebut membuktikan rakyat negara ini sentiasa mengambil berat tentang kebajikan golongan yang memerlukan tanpa mengira latar belakang agama, kaum dan fahaman politik.
"Masih ramai golongan yang memerlukan bantuan di negara ini kerana Malaysia berkembang maju dengan terlalu pantas, jadi terdapat pihak yang tercicir," katanya.

Tuesday, November 20, 2012

Beli & Beramal


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599844_285210131598179_1673692884_n.jpg

PROMOSI!! PROMOSI!! PROMOSI!!

Promosi Penghujung November KINI BERMULA!!!
Jom Sihat, Kurus & Langsing Tanpa Perlu BERLAPAR?
Turun 2-5KG dalam masa Seminggu sahaja..
Jom dpatkan ALphalipid Sd2 sekarang!!!

PROMOSI BERMULA HARI INI HINGGA PERTENGAHAN 15th DECEMBER 2012

sbg tanda keprihatinan bg membantu meringankan penderitaan yg ditanggung rakyat Palestin,RM1 bg setiap tin ALPHALIPID SDII atau Produk lain yg anda beli dari Baiti sepanjang PROMOSI ini akan disalurkan ke tabung Aman Palestin.Mudah2 an Allah memberkati sumbangan kecil kita ini,Insyaallah.

PM/CALL/WhatsApp 017-3653902 (Baiti)

Saturday, November 17, 2012

Kejayaan Hasil dari usaha sendiri.. Syukur


Alhamdulillah, Bersyukur sangat-sangat kepada ALLAH, kerana membuka rezeki kepada seluruh umat didunia yang berusaha & bekerja keras demi meneruskan kehidupan. Baiti bersyukur sangat-sangat kerana
akhirnya berjaya juga melakukan sesuatu yang baiti minat. Setelah 5bulan bergiat dalam biz sebagai pengedar tetap New Image Sdn. Bhd. yang terkenal dengan produt nya iaitu ALPHALIPID SDII & ALPHALIPID LIFELINE akhirnya baiti berjaya membuktikan kepada suami (terutamaya) yang bahawa biz ini mudah & memang boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan setiap bulan. Siapa sangka dari permulaan biz nie income baiti hanya RM240 semakin lama semakin meningkat hingga ke RM3k sebulan.

Ranking yang mudah untuk dilakukan. 
Bukan system pyramid yang perlukan 'Kaki' ramai & banyak.
'Kaki' sikit tapi income banyak :)

Rasanya semua dah tahu yang baiti memang minat berniaga. Dari mula2 dulu berniaga tudung secara online, kemudian jual baju, kain & macam2 lagi. Kalau nak tahu biz sebelum nie memang sukar sebab kena bersaing dengan perniaga lain. Pulak tue sentiasa kena 'Up to date'. Pemilihan corak & warna juga penting. susah kita nk 'attract' customer sekarang nie yang kebanyakannya ada fashion, warna & design kegemaran mereka. Sudahnya stock tak dapt nak habis, tersimpan ajer dalam kotak & bawah katil, tak pun buat free gift pada customer, tak ke rugi dah kat situ, modal pulangan tak seberapa pun. Ini lah 'Nature of Business'

Yang ke-60 means New Image Sdn. Bhd nie dah lama, 
setanding dengan MLM yang lain.

Akhirnya baiti jumpa juga satu biz yang boleh mendatangkan pendapatan yang agak lumayan pada setiap bulan. Modal biz pun tak besar sangat, mampulah untuk buat, kena pulak dalam 1 bulan sahaja dah dapat balik pulangan modal tue. So memanglah tak rugi langsung. Produk pun berkuali & dijamin. Halal tue sudah tentu. Baiti nie dah jadi ahli New Image Sdn. Bhd. nie dah lama dah, boleh dikatakan setahun lebih yang lalu. Tapi sejak produk barunya ALPHALIPID SD-II dilancarkan, ianya mebuka mata baiti, produck ini sememangnya berkesan, dah ada testemoni yang dapat turunkan berat badan mereka 1bulan sampai 20KG. so kenapa tidak baiti cuba untuk jual. Alhamdulillah bulan pertama buat biz nie 30 tin terjual dalam masa 1bulan shj, dengan penjualan 30 tin baiti terus layak sebagai pengedar tetap NZ New Image Sdn. Bhd. Masuk bulan kedua makin bertambah jualan sampai 80tin, begitu juga bulan2 seterusnya. Sampai lah penghujung October lalu baiti akhirnya dapat selesaikan 500 tin penjualan dalam masa 5bulan dan melayakkan baiti untuk menerima Royalty dari syarikat. Alhamdulillah, semua nie berkat usaha & tunjuk ajar dari leader baiti yang x pernah putus2 bagi semngan & dorongan. Dalam biz nie ada leader yang akan berikan kita panduan & cara untuk kita berjaya. Jadi kenapa perlu baiti risau kan, bukanlah bermakna buat seorang diri, ada group ada team ada leader yang banyak sangat membantu.

 Saya tersenarai sebagai penerima ROYALTY MALYSIA ke-60
pada 18hb November 2012 ini..

Bila dah tersenarai sebagai penerima Royalty dari syarikat tue baiti rasa puas sangat sebab, hasil usaha kita selama ini terbalas dengan ganjaran dari syarikat. Bukan lah kerja sia-sia, jual beratus-ratus tin tp x dpt apa-apa benefit hanya untung runcit ajer. Biz nie BUKAN macam tue. Kita rajin, usaha lebih Ganjaran syarikat akan bagi. Nak dibezakan dengan bekerja makan gaji, setahun kerja pun belum tentu layak untuk terima Bonus dari syarikat kan? kurang-kurang kena kena kerja setahun & mutu kerja, kehadiran yang bagus baru lah layak untuk dapat bonus, itu pun belum tentu 2-3bulan gaji, kalau sebulan gaji pun tak dapat penuh kan. Dengan Biz New Image ini setiap tahun 2x Bonus diberikan, Semua agent layak untuk mendapat Bonus dari syarikat tue. hmmm.. Bersyukur sangat-sangat kerana sahabat Blogger & FB saya Ezira & Suaminya Fahruddin membuka mata saya dengan Biz nie.. kalau tak memang tak merasa lah apa yang saya dpat sekarang ini..

Jadi kepada mereka-mereka yang masih berfikir jalan & cara perniagaan yang ingin dibuat bagi menambahkan pendapatan sampingan diri atau keluarga. Inilah Perniagaannya. Jadilah agent/Pengedar New Image Sdn. Bhd. Marilah bersama-sama baiti kita kecapi kejayaan untuk diri sendiri & kesenagnan keluarga kita. Product bagus, terbukti berkesan, jana pendapatan lumayan setiap bulan hanya sebagai Agent/Pengedar New Image Sdn. Bhd. sahaja. Baiti akan bantu anda untuk berjaya seperti baiti & leader-leader.

Hubungi Baiti untuk menjadi pengedar. 
Saya akan bantu anda bina kejayaan bersama-sama


Thursday, November 15, 2012

Diet AL-SDII sangat MUDAH


Rata-rata mereka yang ingin memulakan diet dengan ALPHALIPID SDII  masih ada yang belum faham tentang pengambilan makanan. Masih ramai lagi yang bertanyakan pada saya apa menu yang boleh dimakan ketika diet dgn ALSD2 ini. Anda boleh rujuk kembali pada entry 'MENU' yang telah saya buat sebelum ini Klik Disini



Anda tak perlu risau, kerana boleh dikatakan semua jenis makanan boleh dimakan ketika diet ALSD2 ini. apa yang anda perlu elak & kawal hanyalah pengambilan KARBO & MANISAN. Masakan Berminyak, Telur Kuning, Daging, Ayam, Ikan, Itik, semua nya tidak menjadi masalah untuk di makan. Malah anda boleh makan seberapa banyak yang anda inginkan. Pendek kata 'Makanlah sampai kenyang'.

Mengapa diet ALSD2 perlu elak dari pengambilan KARBO & MANISAN? Anda boleh rujuk Disini
Jadi, ketahuilah bahawasanya diet ALSD2 ini adalah mudah & Berkesan. Tiadak perlu lagi diragui keberkesanannya, sememangnya ALSD2 ini adalah satu-satunya produk penurunan berat badan & perlangsingan badan yang sihat & Semulajadi.


Sunday, November 11, 2012

PROMOSI NOVEMBER - II



PROMOSI!! PROMOSI!! PROMOSI!!
Promosi Minggu ini kembali..
Apa tunggu lagi, ambilah peluanguntuk mencuba ALPHALIPID SDII dengan PROMOSI yang tersedia ini.
Ingat Diet yang sihat & Tanpa perlu BERLAPAR hanya dengan ALPHALIPID SDII.


JENIS-JENIS KEGEMUKAN


Setiap orang mempunyai masalah kegemukan yang berbeza dan kadar penurunan berat yang berbeza. Sebab itu ada yang minum Alpha Lipid SD2 2 hari pun dah nampak kesan. Tapi ada juga yang dah minum 1 minggu tapi kesannya kurang
ketara. Apa kata kita kenali jenis-jenis kegemukan yang mungkin punca berat anda lambat nak turun.
 


JENIS-JENIS KEGEMUKAN

Kegemukan adalah dimana berat badan kita melebihi 20 % berat ideal. Ini berlaku disebabkan kalori yang masuk ke dalam badan kita melebihi kalori yang diperlukan. Ini akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak di bahagian-bahagian tertentu badan.

Kegemukan individu boleh dikategorikan kepada 3 jenis iaitu :


Gemuk Air

o Badan mengelembir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
o Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.


Gemuk Angin

o Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
o Mudah mendapat sakit kepala.
GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelembir dan lembik.


Gemuk Daging

o Badan berasa berat dan pejal.
o Mudah penat apabila melakukan tugas harian.
o Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
o Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan.
GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa pejal dan padat.

Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.




APA PATUT ANDA LAKUKAN?

Dengan mengamalkan Alpha lipid SD2 dan mendapatkan maklumat yang betul tentang cara diet, anda dapat mengatasi masalah ini dengan cepat. CALL/SMS/WhtasApp Baiti di 017 3653902 ya!
 
 

Saturday, November 10, 2012

K-29 Energy Plus & Booster





Produk untuk menambahkan tenaga. Sesuai untuk ahli-ahli sukan. Ini lah Rahsia kemenagan Pasukan Red Woriors baru-baru ini :) Bukan sahaja tenaga untuk bersukan, tetapi juga untuk tenaga suami isteri, heheeeee.. tak percaya sila lah cuba..

Berat Bersih : 420g
Hidangan : 28
Penggunaan : Dua sudu penuh dalam 200/250ml air/susu.
Waktu pengambilan : 1 jam sebelum bersukan
Catatan : Untuk kanak-kanak, gunakan dalam kuantiti yang kecil daripada yang disyorkan.
Rahsia untuk tenaga belum diusahakan.
Pada 1953 Encik Hans Adolf Krebs menerima Anugerah untuk penemuannya dalam proses mengeluarkan tenaga dimana makanan sepenuhnya dicernakan dan bertukar kepada tenaga. Micro-nutrients adalah spesifik vitamin, mineral dan gabungan asid amino dengan cepat menukarkan semua makanan kepada tenaga. Perkara yang paling penting untuk diingati ialah jika mana-mana daripada micro-nutrient ini yang kurang atau tiada, ia dengan tepat boleh mengurangkan kesan pertukaran makanan kepada tenaga.

 

Kenapa badan anda memerlukan tenaga??

Berdasarkan Jabatan kajian Agriculture di Amerika Syarikat pada 1955, sekurang-kurangnya 40% daripada populasi di Negara itu menerima kurang daripada Pengambilan Harian Disarankan (RDA) satu atau lebih vitamin atau mineral penting. Pada 1965, peratus telah mencapai sehingga lebih kurang 50%! Ia telah diputuskan pada 1975 bahawa tiada kajian yang akan dijalankan lagi! was decided in 1975` that no study would be conducted at all! Aliran adalah jelas dan menakutkan.
Kitar Krebs.
Kitar Krebsis adalah kitaran kompleks yang dilakukan reaksi biokimia dalam setiap tempoh sel hidup. Kegunaan kitaran ini adalah untuk menghasilkan tenaga mustahak untuk membawa keluar semua kegunaan kepada sel. Ia ada pelbagai langkah proses, melibatkan banyak reaksi biokimia yang berbeza. Setiap reaksi ini mempunyai kimia spesifik yang dikehendaki dimana mesti dibekalkan melalui makanan yang kita ambil.
Jika nutrien memerlukan apa-apa langkah kitaran sama ada tidak hadir atau dalam bekalan yang sedikit, keseluruhan kitaran akan menghilangkan keseimbangan dan badan dapat menghasilkan tenaga dimana keperluan disekat. Sebaliknya, membekalkan semua nutrien itu akan memudahkan pembuatan proses tenaga.
Dalam beberapa negara New Image, K-28 dipasarkan sebagai K-29.
Walaupun Kitaran Krebs tela diketahui selama beberapa tahun, sains moden hanya baru-baru ini berjaya menjumpai apa faktor pemakanan yang sebenarnya terlibat. Untuk sebab ini, pendekatan klasik untuk ‘makanan tenaga’ belum berhasil dengan jayanya. Sebagai pemakanan difahami dengan lebih baik, sekarang adalah tidak mustahil untuk mencipta Broad-Spectrum Nutritional Supplement untuk membawa semua langkah-langkah Kitaran Krebs, dengan baik seperti mana kitaran penting biokimia yang lain pergi kesetiap sel, kepada keseimbangan dan beroperasi pada kecekapan yang maksima. K-29 adalah begitu sahaja.

 

Bagaimana ia berlaku?

K-29 dicipta untuk memberi semua vitamin penting, mineral, dan asid amino dalam keseimbangan sempurna dan kuantiti untuk memberi badan anda tenaga tambahan yang anda perlukan seharian.
Hanya seperti enjin kereta anda menukarkan bahan api kepada tenaga, begitu juga K-29 di dalam badan anda. Apabila enjin dihidupkan dengan teruk apa jenis perbatuan gasoline yang anda akan dapat? Badan anda tiada bezanya. Pemakanan teruk ‘menala’ membawa kepada tenaga yang teruk ‘gasolin’ daripada makanan yang anda makan. Anda ‘kehabisan gas’ dahulu sebelum anda masa berjalan selama sehari!
K-29 mencegah dengan memberi anda tenaga tambahan yang anda perlukan untuk anda menghabiskan harian anda dengan kecergasan dan semangat! Semua kitaran biokimia badan mesti ‘meningkat naik’ dengan tujuan dapat menggunakan tenaga maksima daripada makanan anda. K-29 memberi peningkatan terus pemakanan seimbang seumur hidup.
K-29 adalah sesuai untuk semua orang daripada anak-anak muda, terus pada orang yang bersukan, orang tua, mengandung, dan ibu menyusu khususnya orang yang aktif.


Wednesday, November 7, 2012

PROMOSI NOVEMBER




Tuesday, November 6, 2012

KARBO & GULA



Saya terbaca satu entry dari sebuah Blog Klik sini mengenai kuantiti gula dalam nasi. Ramai yang tidak tahu, Sebenarnya dalam nasi mengandungi gula. Lagi banyak kita makan nasi lagi banyak lah gula yang kita ambil. Ini juga antara punca mengapa orang-orang yang mempunyai penyankit DIABETIC sukar untuk diubati. Sampai ada tahap kena ambil Insulin selepas makan setiap hari. Apakah maknanya itu? Berapa pula kos perubatannya?



Rata-rata orang Malaysia tidak tahu dan sedar, kalau makan terlampau banyak nasi tanpa gerakkan badan (bersenam) yang cukup boleh memungkinkan seseorang itu terkena kencing manis. Ramai yang tidak pasti berapa banyakkah kandungan gula dalam nasi yang kita makan. Tak kisahlah apa jenis nasipun, samada dari beras perang ataupun putih. Perbezaan antara Beras perang dengan beras putih hanyalah pada kandungan seratnya. Kandungan Serat yang tinggi terdapat pada beras perang, Beras putih biasa tidak mempunyai serat langsung. Kebanyakan jenis menu di malaysia semua nya berasaskan Nasi. Nasi Lemak, Nasi Ayam, Nasi Tomato, Nasi Minyak, Nasi Briyani, Nasi Arab & pelbagai lagi..



Menurut blog tersebut jumlah kandungan gula yang terdapat didalam semangkuk kecil nasi bersamaan dengan 10 sudu teh gula. Tak ke banyak tue. Kalau sesenduk besar nasi kat rumah dah bersamaan semangkuk kecil nasi. sehari kita makan nasi berapa kali pulak.. kalau 3x mkn dah bersamaan 30 sudu teh GULA..... Macam mana yang ada DIABETIC nak sembuh kalau perkara-perkara macam ini kita tidak sedar dan tidak dapat nak kawal. Kata Kevin Zahari, seorang pakar penurunan berat badan lulusan ‘US AFTA Certified Personal Trainer’ , bagi kita memadailah dengan makan nasi dengan kadar ‘segenggam nasi’ sahaja setiap kali makan.



Begitu juga dengan buah-buahan, Buah juga mengandungi kandungan gula yang dipanggil ‘Fructose’. Tetapi ia bukanlah kalori kosong yang tidak berguna kerana selain mengandungi gula ia juga kaya dengan sumber nutrien yang baik untuk tubuh dan kandungan seratnya sudah tentu baik untuk usus. Namun pengambilannya jagan lah terlalu besar sehingga sebiji tembikai pun boleh dihabiskan. Makan pada kadar yang kecil sahaja.





 
Jadi pasti anda tahu mengapa Diet ALPHA LIPID SD2 memerlukan kita mengawal pengambilan KARBO & MANISAN. Dan jika anda ingin tahu, rata-rata mereka yang mempunyai masalah DIADETIC mengamalkan diet ALPHA LIPID SD2 atau pun mengamalkan sarapan pagi dengan ALPHALIPID LIFELINE masalah DIABETIC mereka stabil & hilang, Tiada lagi perlu INSULIN selepas mengamalkan ALPHALIPID SD2 atau ALPHALIPID LIFELINE. Jadi anda sebagai seorang pengguna haruslah menjadi pengguna yang bijak dalam memilih produk pelangsingan & penurunan berat badan. Jangan nilai sekadar pada harga sahaja. Pastikan juga ianya produk yang terbaik & berkesan supaya anda tidak berasa kesal dengan pelaburan untuk kesihatan anda. Jadilah Pengguna yang BIJAK!!





Anda WANITA Obesiti?


Menurut DR HAMID ARSHAD.....
Wanita-wanita yang gemuk / obesiti mempunyai banyak lemak yang seterusnya mengeluarkan hormon estrogen. Kandungan estrogen yang berlebihan dalam badan bukan sahaja mengganggu kesuburan, malah ia juga akan mengan

cam kesihatan kerana estrogen akan menggalakkan pertumbuhan fibroids, endometriosis, adenomyosis rahim, fibroadenoma payudara dan juga pertumbuhan kanser rahim dan kanser payudara.
Jadi berusahalah untuk kuruskan badan kerana secara tidak langsung anda sedang berusaha untuk lebih sihat dan menghindari diri anda daripada sebarang panyakit kronik yang boleh mengancam nyawa ! = Peringatan untuk diri sendiri:)
 
 

Ganjaran Kewangan yang LUMAYAN hanya Di NEW IMAGE





Ganjaran Kewangan

Peluang New Image
Pernahkah anda mahukan perniagaan anda sendiri, menjadi bos anda sendiri?
Ini adalah peluang anda untuk menyertai perbadanan hidup dynamic. Di New Image kami percaya bahawa ada semangat keusahawanan dalam diri semua orang.


Satu rangkaian produk berkualiti yang amat dihormati dan ketua kumpulan-kumpulan teras industri akan mengetuai dan melatih anda kepada satu rangkaian kerjaya yang menarik dan bermanfaat di mana anda boleh menyediakan matlamat anda sendiri.
New Image mencadangkan dua peluang untuk selamat dan membuat duit. Mula-mula menggunakan produk anda untuk menyimpan wang dan anda boleh membuat wang dengan membeli produk pada harga borong dan menjual produk di kedai runcit. Keduanya, bagi membuat lebih banyak wang dengan memperkenalkan kepada orang lain tentang rangkaian perniagaan, dari situ anda mendapat komisen daripada perniagaan yang mereka lakukan.

 

Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang Pelan Pampasan kami dengan menghubungi saya 017-3653902 atau email byt269@gmail.com







Kenapa NEW IMAGE




Kenapa New Image?

Kebanyakan produk New Image menggalakkan pemakanan baik dan kehidupan sihat. Ia termasuklah satu julat unik vitamin dan mineral tambahan yang dibuat untuk meningkatkan kesejahteraan fizikal dan mental. Banyak rangkaian berbeza syarikat-syarikat pemasaran yang adalah hanya menjual produk yang boleh didapati di tempat lain, anda boleh yakin bahawa produk New Image membuat satu perbezaan yang penting dan berguna untuk kehidupan manusia.
Kita hidup dalam zaman perniagaan integriti. Zaman dimana manusia sedang mengubah nilai tradisi lama kepada nilai kebenaran dan integrity. Cara hidup lewat zaman 80an adalah cara taraf hidup mereka lebih semula jadi dan sihat. Sekarang adalah dimana aliran ini dapat dilihat daripada cara kita menjaga diri kita. Makanan segera secara perlahan telah menggantikan makanan yang sihat dan semula jadi. Cara hidup manusia telah berubah.
Lebih ramai rakyat telah menganggap senaman ringan adalah satu cara untuk mengekalkan kecergasan dan kesihatan. Perubatan tradisional telah menjadi persoalan. Bukan sahaja dikalangan orang awam malah juga dikalangan profession perubatan. Juga masih ramai rakyat sedang mengubah kepada alternatif lain untuk berubat seperti homeopati, akupunktur dan perubatan holistik.
Perubatan masyarakat sekarang baru saja mempertimbangkan semula peranan vitamin dan mineral yang memainkan peranan penting dalam promosi kesihatan itu. Ini tidak mendorong pengeluar kepada perubahan. Mereka mewakili satu anjakan dalam kesedaran awam daripada persoalan penjagaan kesihatan pada zaman kuno dengan zaman kelahiran revolusi perindustrian.
Perubahan sikap ini berlaku setiap hari didalam masyarakat maju di seluruh dunia. Ia seharusnya tidak mengejutkan bahawa kesihatan dan pemakanan adalah industri yang paling cepat berkembang di dunia selagi manusia sedar bahawa merealisasikan satu diet yang sihat adalah peranan yang sangat penting dalam perjalanan kehidupan yang seimbang dan memuaskan hati.
New Image menyokong perubahan pada sikap ini dan menyediakan julat unik vitamin, herba dan mineral tambahan yang wujud daripada kajian selama bertahun-tahun daripada beberapa orang yang berfikiran bijak tentang kesihatan antarabangsa dan industri pemakanan.